torstai 24. syyskuuta 2015

Nettikatseluvinkkejä (viikko 39)

CELESTIAL WIVES OF THE MEADOW MARI (Aleksei Fedortšenko, 2012)

Jo SILENT SOULS (2010) oli hieno, mutta tämän jälkeen jokainen Fedortšenkon elokuva on odotettu tapaus (uusi ANGELS OF REVOLUTION ei valitettavasti löytänyt Suomeen - ehkä Kino Lokakuu pelastaa?). Marikansan mytologiasta sikiää oodi luonnolle, naiseudelle, sukupuolisuudelle ja inhimilliselle arvokkuudelle.

Missä: Yle Areena // Poistuu: pe 25.9. klo 23:59 // ilmainen // Kesto: 106 min // Kieli: niittymari (tekstit suomeksi)



TRANSIT (Lauri Astala, 2013)

Oppitunti vieraaksitekemisestä. Kun näin ensi kerran still-kuvia Astalan teoksesta, olin varma että kyseessä on animaatio: niin ihmeellisen toismaallisiksi sen yksinkertaisen nerokas keino - ylösalaisin kääntäminen - abstrahoi valo- ja elokuvista tutut New Yorkin yömaisemat.


Missä: taiteilijan kotisivuilla // saatavilla toistaiseksi // ilmainen // Kesto: 10 min // Kieli: englanti (ei dialogia)


LAWINEN DER ERINNERUNG (Dominik Graf, 2012)

Intiimi muotokuva saksalaisen tv-elokuvan veteraani Oliver Storzista (1929-2011) ei edellytä ennakkotietoja aiheestaan, vaan kehittyy yleisinhimillisesti resonoivaksi esseeksi muistista ja menneisyydestä. Tekstittämättömänä edellyttää kohtalaista saksankielen taitoa (tai ranskan, mutta dubbauksessa häviää Storzin ja Grafin äänten huomattava karisma).

Missä: ARTE.tv // Poistuu: ma 28.9. klo 02:20 // ilmainen // Kesto: 89 min // Kieli: saksa tai ranska (ei tekstitystä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti